Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Cyberpesten / vervelende ervaringen

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

Boots

Boots
Word jij op dit moment belaagd door iemand of heb je het idee dat iemand anders de hele tijd de pik op iemand heeft? Lees dit dan even goed en grondig door, want het kan écht helpen!

Wat valt eronder?
Onder Cyberpesten valt eigenlijk alles wat maar met computers te maken heeft. Zit jij toevallig op je IPhone en krijg je een hele scheldpartij, week in week uit, valt dat ook onder pesten. Pesten is eigenlijk alles wat kwetsend, vervelend of naar overkomt. Of het zo bedoeld is, is een ander verhaal. Wat de één ziet als een klein plagerijtje, kan voor de ander een hele bedreiging zijn. Cyberpesten is makkelijker aan te pakken dan gewoon pesten, omdat je op internet vanalles van elk ander op kan slaan. Cyberpesten komt vaker voor dan je denkt, meld het dan ook direct als je denkt dat iemand gepest wordt!

Wat te doen als
Als je zelf gepest wordt via Dream Horses, moet je zo snel mogelijk na een administrator of moderator toe gaan. Zij zullen open staan voor je verhaal en de pester behoorlijk aan de tand voelen. Sla zoveel mogelijk bewijs op en stuur ook dat door na de administrator of moderator zodat de pester ermee geconfronteerd kan worden en snapt wat hij heeft aangericht.

Remember: De computer kan altijd uit als het te kwetsend wordt voor diegene!

Hoe te voorkomen
Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Je kunt het beste het pesten voor zijn door, zoals al eerder vermeldt is, het te melden bij een lid van het beheersteam. Vloeken met een godsdienst of spotten zoals het ook wel genoemd wordt, kun je beter achterwege laten. Het kan voor sommigen kwetsend overkomen als het geloof waar zij kracht uit putten als scheldwoord wordt gebruikt op het internet. Datzelfde geldt voor ziektes zoals kanker, tyfus en weet ik al niet meer wat je als scheldwoord kan gebruiken. DON'T! Een klein plagerijtje kan al snel verkeerd begrepen worden door de andere kant. Twijfel je of het niet vervelend is overgekomen? Stuur degene een privébericht of een klein mailtje.

Het team van Dream Horses


_________________
Ik zou m'n leven ervoor geven niet dood te hoeven gaan. (Kees Torn)

Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum