Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Boekenwurmen

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 Boekenwurmen op do 5 apr - 22:38

Kát

Kát
Zijn jullie net als mij een boekenwurm? :)
Ik lees bijna elke dag <55
Welk boek lees jij nu?(en van wie is het):
Op welke bladzijde ben je nu?:
Welk boek wil je lezen?:
Welke boeken heb je al gelezen?:
Welke boeken wil je dat andere mensen gaan lezen?:


Welk boek lees jij nu?:De vermoedens van Mr Whicher of de moord in Road Hill House van KAte Summerscale
Op welke bladzijde ben je nu?: ik ben net begonnen aan de inleiding: bladzijde 11
Welk boek wil je lezen?: Natuurlijk Plaag het 4e boek van Gone, en ik wil verder gaan in De wereld van Sofie en De begraafplaats van Praag
Welke boeken heb je al gelezen?: Deel 1-2 en ik ben bezig met deel 3 van Gone, en te veel om op te noemen O.o
Welke boeken wil je dat andere mensen gaan lezen?: Gone! allemaal! En De begraafplaats van Praag- hoewel ik niet weet hoe- ie afloopt- en meer :)

2 Re: Boekenwurmen op za 7 apr - 0:23

Romeo

Romeo
Yeah! Ofcourse ben ik ook een boekenwurm ;p

Welk boek lees jij nu?(en van wie is het):euh nu? Ik lees voor de tweede keer de Hongerspelen.. ik weet alleen effe niet van wie dat het is ;s
Op welke bladzijde ben je nu?: 125
Welk boek wil je lezen?: deel 2 (:
Welke boeken heb je al gelezen?: euhm...eigenlijk...te veel om op te noemen O.o
Welke boeken wil je dat andere mensen gaan lezen?: Twilight (alle delen) Hongerspelen (1,2&3) en nog wel meer zoals Volbloed of zo...verder..geen idee ;D


Nou dat was het wel xx

3 Re: Boekenwurmen op di 1 mei - 23:55

Nar

Nar
Moderator
Welk boek lees jij nu?(en van wie is het):
Spel der Tronen, deel 1, Vuur en IJs.

Op welke bladzijde ben je nu?:
67

Welk boek wil je lezen?:
Vlammen en Spotgaai van Suzanne Collins, Vampire Diaries [ Ben toch wel nieuwsgierig nu.]

Welke boeken heb je al gelezen?:
....
WIL JE DAT SERIEUS WETEN? Want dan raad ik je aan een boodschappenlijst te pakken.

Welke boeken wil je dat andere mensen gaan lezen?:
Hangt volledig van degene af. Ik zou sommigen ten zeerste afraden Twilight te lezen omdat ik gewoon weet dat die het geen zak aan vinden. Maar iedereen zou de boeken van Dan Brown een keer moeten lezen. Dámn, die zijn echt schitterend!Ik zag dat je de Begraafplaats van Praag wilde lezen. Vind ik zelf een héél zwaar boek en je moet er echt goed voor zitten wil je het volgen, net als de Wereld van Sofie trouwens. Ze zijn - vond ik - best moeilijk geschreven en daardoor heb ik ze ook op een gegeven moment weggelegd. Daar wil ik trouwens nog wel weer een keer in beginnen.

Alhoewel de quote "Duitsers denken dat ze briljant zijn, maar in feite zijn ze gewoon vaag" briljant is.


_________________

4 Re: Boekenwurmen op wo 2 mei - 0:00

Kát

Kát
De begraafplaats van praag is idd erg lastig, maar de wereld van sofie is geweldig, ik ben bij bladzijde 64 en het leest heerlijk, maar ik hou ook van filosofie.

5 Re: Boekenwurmen op wo 2 mei - 0:03

Nar

Nar
Moderator
Filosofie is ook niets mis mee, maar op een gegeven moment werden de filosofen lastiger en moest ik erbij na gaan denken. Dat vind ik niet prettig voor het slapen gaan, dan lees ik meestal lichtere dingen like Twilight, Hongerspelen of Harry Potter of zoals nu Spel der Tronen.


_________________

6 Re: Boekenwurmen op wo 2 mei - 0:08

Kát

Kát
Ja, dat probleem heb ik ook gehad. Ik was dacht telkens 'waarom doet iedereen alsof de wereld niks is' en ik heb hem ook een tijdje weggelegd maar heb er spijt van, ik wil hem wel weer lezen.

7 Re: Boekenwurmen op wo 2 mei - 0:11

Nar

Nar
Moderator
Och, het is geen probleem, maar ik lees gewoon op zo'n moment liever wat minder zwaar RazzBegraafplaats van Praag zit trouwens wel veel sarcastische humor in, dus die moet ik van mezelf een keer uitlezen.


_________________

8 Re: Boekenwurmen op wo 2 mei - 0:20

Kát

Kát
Ja dat vond ik ook al xD

9 Re: Boekenwurmen op ma 21 mei - 5:59

Quinty

Quinty
Welk boek lees jij nu?(en van wie is het): Meer Ellendige avonturen de loze lift -Het is een omibus van deel 4 tot 6, ik heb ook al deel 1 tot 3 gelezen.- De schrijver is Lemony snicket
Op welke bladzijde ben je nu?: 308
Welk boek wil je lezen?: The hunger games en het leven van een loser.
Welke boeken heb je al gelezen?: De hele serie boeken van wolf en Torak, kippenvel en heartland. En een paar boeken van de griezelbus.
Welke boeken wil je dat andere mensen gaan lezen?: Ellendige avonturen is echt een aanrader voor iedereen -tenminste als, je houdt van boeken die nooit goed aflopen- De schrijver vertelt het verhaal zoo mooi, dat elk stuk van het varhaal erg boeiend is om te lezen.

10 Re: Boekenwurmen op ma 21 mei - 6:18

Chaitanya

Chaitanya
VIP
Welk boek lees jij nu?(en van wie is het): Euhmz, De Waarheid van Terry Pratchett
Op welke bladzijde ben je nu?: Geen flauw idee.. euhm, blz. 30
Welk boek wil je lezen?: Euhh.. De Warriors-serie, de rest van de Grijze Jagerserie. Euhm... zullen er nog wel wat zijn.
Welke boeken heb je al gelezen?: Deze vraag sla ik wel over
Welke boeken wil je dat andere mensen gaan lezen?: Goeie vraag!.. De Gone-serie vind ik wel een echte aanrader. En alhoewel het geen echt leesboek is, Het Brieschend Paard van Rien Poortvliet.

11 Re: Boekenwurmen op ma 21 mei - 6:22

Ravena

Ravena
VIP
Welk boek lees jij nu?(en van wie is het): De grijze jager 10, De keizer van Nihon-ja en op school, dagboek van een bruggertje (dat was het enige boek dat ik enigszins leuk vond (haat aan schoolboeken))
Op welke bladzijde ben je nu?: 59 ofzow
Welk boek wil je lezen?: Grijze jager 11, brief voor de koning, THG 1 2 3 (mijn ouders vinden me er te jong voor maar dan hebben ze pech Hmpf) en Heartland alle 22 boeken als het me lukt En misschien héél misschien The Golden Compas
Welke boeken heb je al gelezen?: Harry potter alle boeken 2x, De wetten van de magie 1, alleen op de wereld, en nog ontiegelijk veel kinderboeken -.-
Welke boeken wil je dat andere mensen gaan lezen?: De grijze jager Rainbow sheepLaatst aangepast door Ravena op ma 21 mei - 6:41; in totaal 1 keer bewerkt

12 Re: Boekenwurmen op ma 21 mei - 6:23

Painted Black

Painted Black
VIP
Welk boek lees jij nu?(en van wie is het): Academicus Vampyrus - Ijskoud. Van Richelle Mead.
Op welke bladzijde ben je nu?: 170.
Welk boek wil je lezen?: THG, Evermore, Gone, de verteller van Beorga.
Welke boeken heb je al gelezen?: Ohmy. Téveel.
Welke boeken wil je dat andere mensen gaan lezen?: Ik raadt het boek dat ik aan het lezen ben wel aan als je wel van vampieren houdt, maar totaal niet van het Twilight achtige gedoe. (hoewel ik wel de hele serie gelezen heb).

13 Re: Boekenwurmen op ma 21 mei - 6:54

Icari

Icari
VIP
Welk boek lees jij nu?(en van wie is het):
Op het moment geen. Heb er niet altijd tijd voor en heb op het moment geen van de boeken die ik wil lezen.

Op welke bladzijde ben je nu?:
N.v.t.

Welk boek wil je lezen?:
Ik wil erg graag Spotgaai van Suzanne Collins lezen en het laatste deel van de serie 'De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel', maar dan moet die eerst uitkomen Razz Verder wil ik graag de rest van de serie Gone lezen, heb alleen boek 1. Daarnaast wil ik de Warrior Cat boeken ook graag eens in handen krijgen, helaas ben ik niet meer lid van de bibliotheek (het was niet meer gratis en maakte er geen gebruik meer van). Verder zou ik de Narnia serie graag willen lezen. Ow, en de Lord of the Rings boeken. Zoals je misschien al merkt, ik houd erg van fantasy.

Welke boeken heb je al gelezen?:
Zoals veel mensen al opmerkten: eigenlijk teveel om op te noemen. Ik zal echt enkele hier neerzetten:

Harry Potter (alle 7 delen) - J.K. Rowling
Vond het echt een fantastische serie. Toen ik begon met lezen was ik een jaar of 11, ben er nog steeds helemaal aan verslingerd. Ik heb de meeste al zo vaak gelezen dat ik zo ongeveer wet wat in welk boek gezegd word.

De Erfgoed serie - Christopher Paolini
Vooral het eerste boek is zeker een aanrader (mits je van draken houdt natuurlijk). Vanaf deel drie wordt het echter wat minder, hij begint dan langdradiger te worden. Er zijn vier boeken in totaal.

De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel (serie) - Michael Scott
Een fantastische serie als je van mythen en legenden houd. Alles komt voorbij en alles is historisch correct. Soms is het wat verwarrend, omdat er erg veel karakters zijn, maar het is prettig geschreven.

De Twilight serie - Stephani Meyer
Mensen, jullie kunnen zeggen wat je wil, maar Meyer is een geweldige schrijfster. Ik viel voor de boeken, omdat ik mij heel erg in Bella herkende. Onopvallend, wat onhandig, onzeker. Het feit dat de jongens toch om haar vechten spreekt dus wel tot mijn fantasie. Ik vind het vierde deel dan ook verschrikkelijk, waar ze helemaal perfectos wordt. Bovendien is de 'ontknoping' en enorme anticlimax.

De Hongerspelen / Vlammen - Suzanne Collins
Leuke boeken, je raast er door heen. Toch mis ik iets in de boeken. Soms hebben noch haar karakters noch haar scène's de diepgang die ze zouden kunnen hebben. Toch bleef ik lezen en deed ik het boek met een ontevreden gevoel dicht; ik wilde meer!

Gone ; Verlaten - Michael Grant
Ik heb het boek gekocht, omdat ik heel erg benieuwd was hoe een groep kinderen een samenleving zou kunnen runnen. Ik was wel erg verbaasd toen de 'krachten' opeens aan bod kwamen, want daarvan stond niks vermeld op de achterkant van het boek. Het was dan ook heel anders dan ik had verwacht, maar niet onplezierig.

Haar naam was Sarah - Tatiana de Rosnay
Práchtig boek. Zeer goed opgebouwd, je blijft er maar in lezen. Bovendien speelt het zich op twee tijdstippen af; het nu en het verleden (de Tweede Wereldoorlog). Ik vond vooral dat laatste heel erg leuk en interessant, maar de delen wisselen zich steeds af. Resultaat: ik schoot er doorheen.

Misha - Misha Glenny
Zeer bijzonder boek over de waar gebeurde (!) reis van een zesjarig meisje (de schrijfster zelf!) die duizenden kilometers loopt om haar ouders te vinden en word geadopteerd door een wolvenroedel. Zeer, zeer bijzonder en een echte aanrader!!

Vroeger las ik enorm veel paardenboeken. Heb erg veel gelezen van Heartland en heb de complete Romana en Ragebol collectie ook nog wel ergens liggen. Trixie, De zwarte hoeve, de paardenfluisteraar (zeker een aanrader! Niet echt een kinderboek), noem maar op. Verder heb ik al die boeken van Carrie Slee gelezen, zoals Radeloos etc.
Verder natuurlijk dingen gelezen voor mijn literatuurlijst. De vos Reinaerde, Tristan en Isolde, de reis van de lege flessen. Niet echt noemenswaardig.

Als ik me nog meer bedenk zet ik het erbij.

Welke boeken wil je dat andere mensen gaan lezen?:
Misha! Echt, doe het! De Paardenfluisteraar is ook een mooie. Verder.. Naja, de HP serie natuurlijk (werkelijk, beter dan de films!) en Eragon is ook een leuk boek. Verder is de Flamel serie dus aan te raden voor liefhebbers van historische en mythologische verhalen.

http://www.kanto-experience.actieforum.com

14 Re: Boekenwurmen op ma 21 mei - 7:22

Magnifico

Magnifico
Administrator
Icari schreef:Haar naam was Sarah - Tatiana de Rosnay
Práchtig boek. Zeer goed opgebouwd, je blijft er maar in lezen. Bovendien speelt het zich op twee tijdstippen af; het nu en het verleden (de Tweede Wereldoorlog). Ik vond vooral dat laatste heel erg leuk en interessant, maar de delen wisselen zich steeds af. Resultaat: ik schoot er doorheen.

DIE IS ZOÓÓ MOOOHOOHOOOI.


Welk boek lees jij nu?(en van wie is het):
Ik ben pas weer begonnen in alleen op de wereld. Maar dan één of andere zéér uitgebreidde versie. Heel dik boek, ik weet niet of het het origineel is, of een andere. Want ik heb verschillende versies van het boek gezien. Ik weet niet zo snel van wie.

Op welke bladzijde ben je nu?:
Pas op bladzijde 30, iets in die richting.

Welk boek wil je lezen?:
De paar laatste boeken van Heartland, ik móét ze gewoon nog allemaal lezen. Alleen ik ben spijtig genoeg nog niet verder kunnen lezen dan "Een Sterke Band". Ik kon de volgende boeken niet vinden. Daarbij wil ik Warrior Cats ook nog wel eens lezen. De laatste boeken van Kraaien Kronieken. En veel mensen vinden Gone mooi, ik heb ze nog niet gelezen, maar ik ben geïnteresseerd. Dat kan ik als enige op het moment nu even bedenken.

Welke boeken heb je al gelezen?:
Bóékenkasten.

Welke boeken wil je dat andere mensen gaan lezen?:
Nou, er zijn veel mooie boeken, maar een paar weet ik zo wel even.

Prinses in de polder - Astrid Harrewijn. Leuk, makkelijk door te lezen boek. Echt een feel good.
Boeken van Mel Wallis- de Vries. Allemaal leuke jeugdthrillers, spannend, makkelijk door te lezen en van deze tijd.
Emily Griffin - Doortrapt Boek van deze tijd, dramatische roman.
Kraaien Kronieken Tsja, een fabeltje. Ik ben wel van die boeken. Erg bijzondere boeken, origineel bedacht.

Dat zijn een paar écht leuke boeken, naar mijn mening.
_________________


Everything has its wonders, even darkness and silence, and I learn, whatever state I may be in, therein to be content.
http://www.dreamhorses.actieforum.com

15 Re: Boekenwurmen op di 22 mei - 4:09

Nevaeh

Nevaeh
LEEEEEUKWelk boek lees jij nu?(en van wie is het):

Een Keukenmeiden Roman van wie, ben ik vergeten. Echt een heel leuk boek!


Op welke bladzijde ben je nu?:

Op de helft ongeveer, precies weet ik niet.


Welk boek wil je lezen?:

Alle boeken van de Hongerspelen.


Welke boeken heb je al gelezen?:

Veel te veel.


Welke boeken wil je dat andere mensen gaan lezen?:

Rode sneeuw in december van Simone Vlugt, ben gek op historische romans!

En natuurlijk alle klassiekers zoals Alleen op de wereld, De wereld van Beer Ligthart.

Ook zijn eigenlijk alle delen van de Hart van inkt serie verslavend!

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum