Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

East West home best ~Navayo

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 East West home best ~Navayo op vr 29 maa - 4:41

Fether

avatar
VIP
Het leven jaagt geen angst meer aan
ik heb al zo ver moeten kruipen
Het laatste stuk zal ook wel gaan
tot ik ga staan

~Racoon-oceaan~

Angst. Iets wat deze ruwe, verbitterde merrie nooit gevoeld had. Hoop. Hoop maakt zwak, was wat haar altijd verteld was. En liefde? Liefde was een fabel. Even had ze gedacht dat het dan heel misschien toch waar was. Dat ze even iets wat misschien liefde kon zijn gevoeld had. Maar dat hele kleine sprankeltje liefde is weg. Vertrapt als mieren onder dansende paardenhoeven. Het leven was meedogenloos, dat was haar al lang duidelijk geweest, en dat deerde haar al heel lang niets meer. Maar deze slag van het leven had haar wel degelijk geraakt. Het enige waar ze in haar hele leven ooit om had gegeven, al was het maar een heel klein beetje, was van haar afgepakt. Precies op het moment dat ze om dat eigenlijk zo waardeloze mormel was gaan geven. Gvd, ze had voor een moment van haar moeder gehouden, en ookal was ze er niet trots op, ontkennen was onmogelijk.
De vertrouwde, zilte zeelucht waaide door haar lange, witte manen. Fether was een prachtige merrie, daarvoor hoefde je niet goed te kijken. Een slank maar gespierd lichaam, lange benen, en een elegant hoofdje met licht arabische trekken. Haar bewegingen pasten precies bij de bouw van haar lichaam: sierlijk en vederlicht. Een uiterlijk dat je absoluut niet zou verwachten bij een karakter als dat van haar. Zo licht als haar vacht was, zo zwart was haar binnenkant. Niets dan woede en verdriet verschool zich onder haar glanzende, sneeuwwitte vacht.
Een golf spatte op de kust, en de opspattende druppels verspreidden zich over haar vacht. Met haar oren plat naar achter en haar tanden ontbloot schoot ze een aantal meter op de zee af, en klapte haar tanden vervolgens woest een aantal keer op elkaar. Haar been maaide wild door de lucht, niets dan pure woede was te zien in haar ogen, ookal was de zee geen ziel die controle had over wat hij deed. Ineens, een dreunend gevoel door haar hoofd, een zwarte schim flitste voor haar ogen langs. Geschrokken deinsde ze even terug, waarop de schim gelijk verdween. Verdwaasd schudde ze haar hoofd wat heen en weer. Ze liet haar hoofd weer naar normale positie zakken. Even was ze overrompeld door het gevoel dat iets in haar het overnam, een gevoel dat ze totaal niet kende. Ze bedacht zich dat ze zich daar maar bij neer zou moeten leggen en probeerde het verder uit haar hoofd te zetten. Een tijdje stapte ze nog langs de branding, haar oren in haar nek en haar neus fier in de lucht gestoken. De lichte fonkeling van het helse vuur dat binnen in haar laaide was zoals altijd ook aanwezig.
Wat er zojuist ook gebeurd was, it felt good to be back!

-*Navayo*-
I know, flut post :$

2 Re: East West home best ~Navayo op vr 29 maa - 7:12

Navayo

avatar
VIP
Gidzwarte hoeven waren bedekt met miljoenen zandkorreltjes. Zijn witte sokken waren bruin en bedekt met nog andere zandkorrels. Eigenlijk was heel zijn lichaam bedekt met zandkorrels. Zijn neus lag rustig op het zand. Zijn manen wild om zijn hals heen. Af en toe zwiepte hij met zijn staart tegen zijn achterhand. Zijn ogen waren gesloten. Misschien maar best als je geen zand wou in je ogen. Zijn neusgaten stonden wijd open, de aders op zijn hals zag je er bovenop liggen. Het bloed pompte door zijn aders heen. In een fractie van een seconde sprong hij recht, keek om zich heen. Deze dromen waren niet goed voor hem. Elke keer werd hij weer wakker en was hij bedekt met zweet en stonden zijn aders op zijn hals. Verdwaasd keek hij om zich heen. Hij bleef nachtmerries hebben van die cheetah. Wat was de bedoeling? Had het te maken met zijn aanval toen hij nog een veulen was geweest? Hij had de aanval van een cheetah overleefd maar soms droomde hij er nog over, nu vaker als vroeger.
Het gekrijs van een arend deed hem schrikken. Zijn kop ging de hoogte in. Aziz, zijn trouwe metgezel had hem nodig. Zijn spieren spande zich op, zijn kop ging naar beneden en in een vaart vertrok hij. Zijn lange oren lagen tegen zijn schedel aan, puur om meer snelheid te verhogen. Zijn lange benen waren Uitgestrekt, zijn gedachtes verloren. Hij hield zijn omgeving in de gaten. Hij vertraagde...
Een prachtige witte merrie was op een paar meter van hem verwijderd. Haar wilde uitlating deed hem stoppen. Zijn grote hoofd schuin gehouden. Een lage hinnik werd uitgebracht richting Aziz, die geruststellend terug riep. Er was dus geen probleem met zijn gevederde vriend. Hij had hem eerder een gunst gegeven door dit paard tegen te komen. Zijn oren gingen naar voren. Waarom viel ze de zee aan? Vanwaar die haat in haar ogen? Het brandend vuur? Voorzichtig kwam hij dichterbij. Zijn staart neutraal aan zijn gat hangend. Hij schudde zijn vacht eens uit, bracht zijn hoofd wat hoger. Het leek een trots dier te zijn. Ze wist dat ze prachtig was. Navayo's interesse was gewekt in haar.
"Well hello beautiful lady" Sprak hij met zijn hese, charmerende stem. Een lichte knik kwam van zijn kant uit. Haar blik bleef hem fascineren. Het deed zijn hoofd kantelen. De grote campolina kreeg haast de neiging om iets trotser te gaan staan al deed hij het niet. Naf was gewoon naf en trok zich van zijn houding niets aan. Al zorgde hij er wel voor dat hij altijd netjes eruit zag. Net zoals vandaag. Het zand was zo goed mogelijk uit zijn vacht verwijderd en zijn manen lagen weer netjes langs zijn hals.

3 Re: East West home best ~Navayo op za 30 maa - 3:32

Fether

avatar
VIP
Vanuit de verte zag ze de omtrekken van een ander paard haar naderen, blijkbaar in een grote vaart want al snel was hij een stuk dichter bij haar. Eenmaal dichter bij haar vertraagde het paard. Het was een soort valkkleurige hengst met lange zwarte manen. Hij zag er opzich niet verkeerd uit. De hengst bracht een lage hinnik uit, gevolgd door iets wat bijna een soort antwoord leek van een vogel. "Well hello beautiful lady" Sprak de hengst charmerend. Ookal voelde Fether zich gevleid door haar woorden, ze wilde de hengst toch even duidelijk maken met wat voor gezelschap hij te doen had. Ze bracht haar hoofd fier in de lucht, en klapperde haar ontblote tanden een aantal keer op elkaar terwijl ze een paar passen in zijn richting deed. Ze stond nu vlak bij de hengst. Alle tijd nemend liet ze een keurende blik over zijn lichaam glijden. ”Dus… Sprak ze ijzig kalm, totaal geen haast makend. ”Wat liet jou denken dat het verstandig is om hier bij mij te stoppen?” Zei ze arrogant. Ze probeerde een inschatting te maken van de hengst, maar dat was lastig. Hij had wel iets trots, maar niet dat van een ‘slecht’ paard, of je het dan ook zou willen noemen. Fether vond het maar onzin, dat indelen in groepjes. Maarja er waren blijkbaar paarden die het wel nodig vonden dus dan nam iedereen dat maar over. Pff meelopers, wat een hekel had ze daar aan. Fether trok liever haar eigen plan, en het maakte haar niets uit of de rest van de wereld het daar nou mee eens was of niet.

4 Re: East West home best ~Navayo op ma 15 apr - 7:08

Navayo

avatar
VIP
De merrie klepperde met haar tanden. Navayo bekeek het met een scheef hoofd. Dit had hij nog nooit gezien. Het leek wel als een soort waarschuwing. Rillen deed hij niet. Zijn neusvleugels trilden even. Hij nam haar geur wat beter in haar op. Ze was duidelijk geen goed paardje. Al had ze echt wel zijn interesse gewekt door dit te doen. Hij hield zijn hoofd wat lager en deed een stapje of twee dichter. Opnieuw snoof hij eens goed. Zijn bovenlip ging de hoogte in. Ze had een vreemde geur aan zich. Hij schudde zijn kop even. Het had hem dan toch een beetje goed gedaan, het leven in een primitieve kudde een aantal jaren geleden. Missen deed hij het niet. Een goed gesprek kon wel eens deugd doen. Een scheve grijns verscheen rond zijn zwarte lippen. Hij likte eens met zijn tong om het zoute van de zee weg te krijgen.
"Nothing, Je bent gewoon een interessante verschijning. Je karakter bevestigd dat ook nog eens." Zijn bruine ogen keken haar aan. Het leek een trotse merrie. Niet in zijn stijl, maar agh, zo waren er verschillen. Hij was best trots op zijn rang in de kudde. Als warrior van de quiet sparkle had hij toch een status te verdedigen. Niet dat hij graag vocht maar als het moest dan moest het en maakte hij het zorgvuldig af. Snel en consequent zodat de tegenstander niet teveel af moest zijn. Zo was hij in alles, en het allerbelangrijkste, hij handelde het netjes en perfect af. Zo was hij nu eenmaal, perfectionistisch. Dat was hij altijd geweest en zou hij altijd zijn. Al wist iedereen dat zijn grootste eigenschap lomp zijn was. Hij was soms echt een kluns en hij was vreselijk als het ging om merries. Ook wisten zijn vrienden dat hij continu op reis was omdat zich heel erg snel verveelde.

5 Re: East West home best ~Navayo op wo 17 apr - 5:03

Fether

avatar
VIP
De hengst voor haar deed zijn hoofd wat lager en naderde haar nog iets dichter. Ze zag hoe hij zijn bovenlip omhoog deed. "Nothing, Je bent gewoon een interessante verschijning. Je karakter bevestigd dat ook nog eens." Zei hij, terwijl zijn diep bruine ogen ogen op haar gericht waren. Hij leek haar in zich op te nemen, terwijl Fether hetzelfde deed. Hij had een redelijk brede, stevige bouw. Haar ijzige blik gleed zijn hele lichaam langs, van onder tot boven, en stopte toen haar blik die van de hengst weer kruiste. ”Oja?” Sprak ze met een licht lachje van zelfgenoegzaamheid op haar gezicht. ”Wat is er dan zo interessant aan.” Klonk bijna toonloos uit haar mond. Ze hoopte dat dit gesprek nog een interessante wending zou nemen want ze had vandaag echt geen zin in een saai standaard gesprek. Ze was al zo verveeld. Ze schraapte met de voorkant van haar hoef een beetje over het zand. ”Trouwens, Fether is de naam mocht het je iets interesseren.” Zei ze zonder dat haar aandacht echt op de hengst gericht was. Een pluk manen werd door de wind in haar gezicht geblazen. In een misschien iets te overdreven reactie gooide ze de pluk weer terug naar de plek waar ie hoorde te liggen, waarbij de rest van haar manen ook opgeschud werden. Mooi een sierlijk, dat waren die lange manen zeker, maar handig? Nee dat waren ze lang niet altijd. Maar dat deerde haar niet erg veel. Ze wist dat ze haar goed stonden dus daarom maakte het niet uit.

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum