Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Back to Family [Aswan]

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 Back to Family [Aswan] op zo 14 jul - 23:51

Amira

avatar
Het leek wel of de wind vastbesloten was de bruin bonte merrie van de heuvels te blazen. Amira's hoofd hing laag boven de grond, met een lichte krul en ze liep met al haar kracht tegen de wind in. Ze hoopte, dat als ze zo de heuvel weer af liep, de wind zou worden tegen gehouden door de grote heuvel. Op de top van de heuvel werd ze echt bijna omver geblazen en Amira zette stappen naar voren, de heuvel weer af. Maar het zand zat los, viel naar beneden en de grond onder de hoeven van de merrie verdween. Ze viel naar beneden en rolde over de berg naar de voet. Ze kwam pijnlijk op haar zij terecht en snakte naar adem. Ze hief haar hoofd en keek of er een ander paard was. Nee gelukkig. Ze duwde zichzelf overeind, maar schrok zich rot toen ze de geur van een ander paard rook. Haar hoofd ging met een ruk omhoog, haar spieren spanden zich en het wit in haar ogen was duidelijk te zien. Haar oren waren naar achter gericht en haar gewicht stond op haar achterhand, zodat ze kon weg sprinten. Tot ze het paard zag en het haar toch bekend voorkwam. "Aswan?"

2 Re: Back to Family [Aswan] op ma 15 jul - 0:24

Aswan

avatar
Er was eens een hengst die Dreamhorses gewoon binnenliep zonder er ook maar iets van af te weten.  En vooral niet wat het daarbinnen te wachten stond. Aswan is zijn naam.  Hij liep direct richting het gebied heuvels. Omdat hij zo een deel van Dreamhorses zou kunnen zien.  Hij stapte richting de eerste heuvel die hij zag. Zijn oortjes waren naar voor gericht en zijn hals naar voor gestrekt. Zijn passen waren klein maar redelijk snel. Aswan keek naar de grond terwijl hij de heuvel opging. Helemaal aan de top hield hij halt en draaide rond om het gebied te verkennen. Zijn zwarte kijkers hadden een schim gezien die net zoals hij, op een heuvel stond. Maar blijkbaar viel diegene naar de voet van de heuvel. Eerst keek Aswan gewoon maar toen ging hij in een draf naar de schim. De geur die in zijn neus kwam hem bekend voor. Maar het was te lang geleden dat hij die had geroken. Toen Aswan dicht was zag hij het. Een merrie. Een bruine merrie met witte vlekken die zijn naam zacht uitsprak. “Aswan?” vroeg ze.  Hij stapte een pas achteruit, zijn oren naar achter. “Dat kan niet. Amira…” sprak zijn mond. Op dat moment gingen zijn oren weer naar voor en hij ging weer dichter bij haar staan. “Dat… Huh? Maar… Hoe?” kwam er enkel uit nu. Hij was helemaal in de war. Hoe? Hoe was ze in hemelsnaam hier. Wat? Maar… “Amira…” fluisterde hij.  Hij keek haar van top tot teen. Omdat hij het gewoon niet geloofde. Maar ja. Het was echt zij! Echt zijn zus. Een mini glimlach sierde zijn snoetje.  Hij keek naar de heuvel waar ze van af gevallen was en keek daarna weer in haar ogen.


[ Lijkt net een sprookje, vind je niet? (: ] Laatst aangepast door Aswan op ma 15 jul - 7:09; in totaal 1 keer bewerkt

3 Re: Back to Family [Aswan] op ma 15 jul - 1:24

Amira

avatar
De bruine vacht van de hengst, met dezelfde witte bles. De zwarte manen. Hij was het echt. Hij moest het zijn. Haar broer. Ze zag de hengst bovenaan de heuvel staan en naar beneden komen. Toen ze zijn naam fluisterde zette hij een pas achteruit, richtte zijn oren iets naar achter maar liet die houding vervolgens weer varen. Net als zij. "Dat kan niet. Amira..." sprak hij zacht. Opgelucht draafde ze naar hem toe en duwde haar neus in zijn manen. "Dat. Huh? Maar... Hoe?" kwam er enkel uit zijn mond. Amira zette een paar passen achteruit. "Amira..." fluisterde hij. Ze keek hem aan. Waar was hij geweest? Waarom had hij niet meteen doorgehad dat zij hier heen was gegaan? Amira was nou al ruim een jaar in Dream Horses. Maar ze had meteen vanaf het begin gemerkt dat ze bang was voor alles en iedereen. Ze was misschien een beetje afhankelijk van de hengst voor haar. Maar ja. Dat was toch niet zo heel erg? Ze waren allebij net drie, nog niet eens volwassen! "Waar heb je gezeten?" vroeg ze zachtjes.

4 Re: Back to Family [Aswan] op ma 15 jul - 8:59

Aswan

avatar
Amira duwde haar neus in zijn manen. En op zijn beurt deed Aswan hetzelfde bij haar. Terwijl Amira sprak, eigenlijk fluisterde, keken zijn grote kijkers in die van haar. Ja, hieraan kon hij het duidelijk zien. Het was Amira. En haar stem  was ook ongeveer hetzelfde "Waar heb je gezeten?" had ze gevraagd. Hierop had Aswan niet direct antwoord. Dus zei hij maar zacht “Dat doet er niet toe…” en zijn stem sprak luider nu “Hoelang zit je al in Dreamhorses?” Hij keek haar diep in de ogen aan terwijl hij weer een pas achteruit deed om haar nog eens goed te bekijken. Wat had hij haar gemist. En nu begon de geur weer vertrouwd de worden. Hij was overal bang van geweest zonder haar. Ze waren heel afhankelijk van elkaar geworden.  Hij glimlachte naar haar. “Ik heb je gemist” sprak hij. Zoals ze zeiden als ze even van elkaar weg waren. Maar deze keer waren ze lang van elkaar weggeweest. Veel te lang, vond Aswan. En waarschijnlijk dacht Amira het zelfde. Aswan zwiepte met zijn staart en schudde zijn hoofd. Toen begon zijn verleden weer voor zijn ogen te spelen. Ze waren echt heel hard op elkaar gesteld… Wat eigenlijk niet vreemd is voor 3 jarige paarden, die met elkaar zijn opgegroeid. Toen keek hij weer richting de Arabier voor hem.


21. 222 woorden

5 Re: Back to Family [Aswan] op ma 15 jul - 19:42

Amira

avatar
Amira keek naar de planten onder haar en dacht daarbij gelijk aan de woorden dat een paard tegen haar had gezegt. De kringloop van het leven. Ze was net één jaar toen het paard uit haar oude kudde dat had gezegt. Ze had er niets van begrepen. Maar nu, nu ze ouder werd. Snapte ze het wel. Het ging over de bijen, die de nectar uit de bloemen zogen. Over de paardenbloemen die sporen mee lieten waaien in de wind. Als paard zijnde, voedde Amira zich met de planten. Maar als ze dood zou gaan, ze hoopte dat dat nog lang zou duren, maar als ze dood zou gaan zouden de planten zich met haar voeden. Zo ontstond er een cirkel, omdat er altijd wel nieuwe veulens geboren werden, maar er ook altijd wel ergens een paard dood ging. Het was een kringloop, niet te stoppen.
"Dat doet er niet toe..." zei Aswan zachtjes als antwoord op haar vraag. Haar oren bewogen onzeker naar achter. Vertrouwde hij haar niet meer? "Hoelang zit je al in DreamHorses?" vroeg de bruine hengst aan haar, voor ze antwoord kon geven op zijn eerste zin. "Ongeveer anderhalf jaar. Ik heb ook al in een kudde gezeten. De Dénali. Maar die verdween, helaas." ze dacht terug aan haar tijd in de kudde. Maar ze was altijd nog bang geweest. Zelfs voor Sultan en Pearl, die de kudde hadden geleidt. "Ik heb je gemist" zei hij. Amira glimlachte, maar dat verdween snel weer toen er een bliksem door de lucht schoot met een donder erachter na. Intussen was het gaan regenen. Hard gaan regenen. Amira steigerde, draaide zich met een ruk om en galoppeerde weg in een blinde vlucht.

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Soortgelijke onderwerpen

-

» I'm back!

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum