Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Slechte Vriendin

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 Slechte Vriendin op wo 25 sep - 6:28

Nar

avatar
Moderator
Nar snoof en draaide haar achterhand naar de bewoonde wereld toe terwijl ze door de groene heuvels heen sjokte. Spierpijn brandde door haar pezen heen van vannacht. Vannacht had ze namelijk op haar verkeerde zijde gelegen en nou was haar lijf kennelijk vastbesloten haar te laten creperen voor die ongelooflijk grote zonde.
Grauwend liep ze verder terwijl ze zo nu en dan een pijnlijke snuit trok zo gauw ze weer een nieuwe schok kreeg van haar tergend irriterende pezen. Om de minuut stond ze vijf seconden stil, sloeg een nieuwe grom uit voordat ze zichzelf weer in staat achtte verder te lopen zonder alles af te branden. Scheldend, vloekend en tierend liep ze verder. Af en toe ontblootte de Schedelmerrie uit pure frustratie haar tanden, alsof ze haar eigen lijf stuk zou kunnen bijten wanneer het weer aankwam met een nieuwe steek. Ze trippelde op de voorkant van haar hoeven om hetgeen wat zich in haar lompe poten bevond een beetje te sparen - tot dusver verliep dat werkelijk waar waardeloos. Tot dusver was ze enkel en alleen nog maar meer gemarteld door de stijfheid van het slapen. Op het eerste gezicht had Nar er weinig van begrepen, want hoe kon één van de meest perfecte bezigheden in deze wereld in vredesnaam leiden tot deze gruwelen?

Tot overmaat van ramp was dat niet het enige. Uiteráárd was dat niet het enige, want een ongeluk kwam nooit alleen. Ze was zo hengstig als hengstigheid maar zijn kon. De geur zwemelde om haar heen zoals een bij om zo'n vervloekt gele paardenbloem heen zoemt. Verschrikkelijk. Dat ging natuurlijk gepaard met de nodige stemmingswisselingen. Stemmingswisselingen? Welke stemmingswisselingen?
Tot nu toe had ze enkel de stemmingswisseling gehad van chagrijnig naar extreem humeurig naar nukkig. In ieder geval was haar pessimistische kant weer eens goed aangewakkerd door deze omstandigheden. Maar iemand haar ooit verteld dat zelfs dit te overleven was. Nar vroeg zich desondanks keer op keer af hoe ze dat in vredesnaam voor elkaar gekregen had,
De gitzwarte merrie had letterlijk alles overwogen. Misschien was het een optie om zo hard knock-out te gaan dat ze door die paar dagen van de maand heen sliep. Het klonk als een ideale oplossing, maar Nar had tot dusver nog niemand bereid gevonden haar een beste dreun te geven die haar in één keer bewusteloos gemaakt had.
Allicht had dat te maken met het feit dat ze en andere levende wezens ontweek en dat ze gezworen had iedere idioot die haar enkel een hersenschudding bezorgen zou persoonlijk te villen. Het leek haar sterk dat ze met haar 1.50 er ook indrukwekkend genoeg uitgezien had om dat dreigement ook als een dreigement te laten klinken.
Het was ongetwijfeld haar schedel geweest die de anderen - AUW! - de stuipen op het lijf gejaagd had.


_________________

2 Re: Slechte Vriendin op wo 25 sep - 6:45

Ninjo

avatar
De jonge vermoeide merrie stapte lusteloos en doolde wat rond ver de heuvels.Ze had de hele nacht niet één oog dichtgedaan aangezien ze de hele tijd onbekende geluiden hoorde en af en toe ergens een wolf hoorde.Bovendien was er ook ergens best in de buurt rook had gezien.Ze had de hele nacht voor aarzelf wacht gelopen en had het gevoel dat ze elk moment in elkaar kon zakken en in een levenslange nacht blijven! Ze haalde even diep adem en voelde de frisse lucht in haar neus prikken waarna ze niesde.Ze stapte stug door,ze slofte meer.Moeizaam zette ze de ene poot na de andere keer op keer.Weer zuchtte ze diep en moest veel moeite doen om te blijven staan.Ze zette haar beenen wat verder en stapte moeizaam verder.Zo bleef de merrie even stappen.Ze was doodop en voelde haar eigen benen enzo niet meer.Ninjo had kreeg zelfs haar hoofd niet helemaal opgetild.Haar neus sleepte bijna over de grond.Ze tilde vermoeid haar hoofd op.Ze wist het niet zeker maar stond daar op die andere berg geen paard ofzo? "Misschien droom je gewoon Nintje"mompelde ze tegen zichzelf.Ze wou nog een stap zetten maar viel neer.Haar benen deden pijn en ze was doodop.Haar hoofd raakte de grond niet of haar ogleden sloten al en ze viel in slaap.Haar buik ging rustig op en neer omdat ze ademde...

3 Re: Slechte Vriendin op zo 29 sep - 5:20

Nar

avatar
Moderator
PLOF. De schedelmerrie spitste haar oren. Ze draaide haar kop even in de richting waar het geluid vandaan kwam. Net op het laatste moment zag ze een gitzwarte merrie door haar benen heen zakken en haar kop te rusten leggen. Rollend met haar ogen liep ze stuurs verder.
Ze snoof, brieste. Het waaide verrekte hard die dag buiten. Allicht waren het de laatste sneeuwbuien uit de winter die over kwamen waaien. Nar wist niet zo goed of ze er ontzettend blij mee moest zijn dat alle vogels weer begonnen te fluiten en dat iedereen ineens de kolder in de kop kreeg of dat ze moest janken om het feit dat de temperatuur tientallen graden hoger zou worden. De zon zou branden op haar aszwarte vacht en als Nar ergens niet van gecharmeerd was, was dat wel van een veel te hete huid.
Eigenwijs stak ze haar neus in de lucht, likte langs haar mondhoeken als een randdebiel. Haar oren wiebelden mee op het ritme van haar korte poten terwijl ze ze liet hangen. De schedel klapperde rond haar kop naarmate de wind er feller mee aan het spelen ging. Haar dikke, vette voorpluk piekte voor haar ogen langs. Ze trok haar mondhoek iets omhoog en deed een zwakke poging het haar voor haar ogen weg te halen. Het had nul komma nul zin, maar dat had ze in stilte al verwacht.

De wind draaide met een abrupte beweging. Een felle windvlaag blies haar beide mondhoeken omhoog tot een idiote glimlach. Nee hé.
Nukkig draaide Nar de felle wind haar achterhand toe en besloot uiteindelijk toch maar naar het geval toe te lopen die zich ineens op de grond had laten vallen - de idioot.
Nar sjokte terug. Terug naar waar de andere knol het ergste meurde.
Misschien was ze al dood, maar dat durfde de Schedelmerrie niet met zekerheid te zeggen. Maar het zou heel goed mogelijk kunnen zijn. Immers vielen normale paarden niet bij bosjes op de knoertharde grond.
Toen Nar het beest in zich opnam, zag ze dat het - helaas - nog ademde.
Ze gaf het beest een trap tegen de buik aan om zeker te weten dat het nog leefde. Ze bracht haar kop op gelijke hoogte van de ogen van het beest.
"Als je het hebt wil je het delen, als je het deelt heb je het niet meer. Wat ben ik ?"


_________________

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum