Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Sterrenstof

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 Sterrenstof op do 28 mei - 7:19

Nar

avatar
Moderator
De nacht was, zoals meestal, donker. Aan de duistere hemel was de nieuwe maan niet te zien. Toch was het een verrassend heldere nacht. De wolven die de gisteren over het land getrokken waren, hadden zich inmiddels weer uit de voeten gemaakt en gaven de sterren de kans te stralen.
Nar vroeg zich in stilte af waarom ze nog wakker was op dit uur van de dag, maar ze kon niet zeggen dat ze het vervelend vond. Vaak duurden de uren dat de zon scheen haar te lang; een zwarte vacht in een felle zon was geen fantastische combinatie, zeker niet in de zomer wanneer de zon erop gebrand leek te zijn haar vachtje in vuur en vlam te zetten.
De nacht daarentegen gaf haar het idee dat ze onzichtbaar door het veld kon trekken. De meeste andere dieren verkeerden in een diepe slaap en waren ergens ver weg in Dromenland. Inmiddels was het al lang genoeg geleden dat Nar zelf echt fijn gedroomd had - meestal waren haar nachten of middagen, het lag er maar net aan wanneer de kleine pony in slaap gevallen was, droomloos. Nar had "geen" idee waardoor het zou komen en weet het in stilte aan haar gebrek aan fantasie.

Overdag was het hier een gierend warm martellandschap voor zwarte beesten, 's nachts koelde het hier af tot een ijzige koelte die Nar juichend tegemoet zag. Tegen de middag, wanneer de zon zijn hoogtepunt bereikte, wist ze niet hoe snel ze weg moest trekken naar de dichtstbijzijnde boom of onderdak, met als gevolg dat ze met enige regelmaat in het zand gesprongen was. Fata Morgana's, of luchtspiegelingen, waren hier niet zeldzaam. De zwarte merrie had na haar idee al vaak genoeg in het zand gebeten om dat in ieder geval te kunnen bevestigen.
Een snuit vol zand was niet alles, dus nu hield Nar het meestal op voorzichtig dichterbij trippelen  en voorzichtig haar snufferd uit te steken om even te voelen of de boom of het kleine meertje echt was.
Ondanks de beroerde middagen, had Nar het prima naar haar zin in de woestijn. Zeg nou zelf: Een grote zandbak waar geen hond kwam en ieder beest zich uit de voeten maakte was toch ideaal voor een asociaal wezen zoals Nar?

Nar voelde zich ietwat suffig worden en schudde een keer met haar hoofd. Waarschijnlijk werd ze nu echt slaperig, want het leek alsof er een ander geval aankwam. Wel, dat was zeldzaam.
"Welja, ik dacht dat ik de enige was die gek genoeg was op rond dit tijdstip door een zandbak heen te trekken, maar ik heb me ongetwijfeld vergist," zei Nar geprikkeld terwijl ze regelrecht naar het paard keek dat vanuit de verte dichterbij kwam.

[ OEFFFFF, ik moet er wel weer inkomen :'D ]


_________________

2 Re: Sterrenstof op wo 15 feb - 23:58

Magnifico

avatar
Administrator
De woestijn was de enige plek in dit land waar ze van afvroeg hoe en waarom het hier was gekomen. De eindeloze droge vlakte was in groot contrast met de grote levendigheid van dit land. Maar nee, als een litteken in de grond was dit gebied hier. En elke keer als ze met haar hoefgetrappel het stof deed opwaaien, vroeg ze af waarom in godennaam zij hier aan het rondhangen was.
En nu was het nacht. De maan en de sterren die boven haar hoofd het pad verlichten. Nu was het hier koel, een aangename temperatuur. Overdag moest je hier niet gaan lopen, dan kookte je jezelf levend gaar voor de gieren. Niet iets wat ze vrijwillig wilde doen. Sterven was nu geen optie meer. Alhoewel leven, dat was ook een ingewikkelde kwestie tegenwoordig.
Magnifico stapte vlot door. Ze wilde het liefst deze zandbak uit zijn, voordat de zon op kwam. Haar hoofd hing op borsthoogte en wiegde bij elke stap heen en weer. Dagen zoals deze was ze niet meer verbaast dat Dreamhorses een dodenland was geworden. Ja, wie wilde er hier ook wonen? Magnifico wist echter wel als een specialist dat het land eromheen zo slecht nog niet was. Haar favoriete plek vanaf dag één was de vallei geweest en die was vlakbij, dus dat was de eindbestemming van haar reis. Zo vreemd dat twee enorme contrasten elkaars buren waren.

Nooit had ze verwacht dat haar reis werd verstoord, door een soortgenoot. Magnifico's mond viel open toen ze een schim van een pony voor haar stond. De witte schedel op haar kop lichtte op in het maanlicht en Magnifico wist meteen dat dat maar één iemand kon zijn. De merrie begon tegen haar te praten en Magnifico kon niets anders doen dan stokstijf op haar plek blijven staan. Ooit een oude vijand, maar misschien kon ze de merrie nu begroeten als een oude bekende. De definitie van goed en slecht leek verdoezeld te zijn, nu er slecht een handjevol paarden hier leefde.
‘Nar?’ kwam er vervolgens verbaasd uit haar mond. De bruine merrie schudde haar kop. Wás ze wel echt? Ja, dat moest wel. Overdag in de hitte konden hier nog wel eens beelden zich vervormen. Maar nu was het koel, haar gedachten helder, het kon niet anders. ‘Ik zou zeggen dat ik verbaast ben jou hier te zien, maar toch is kon het alleen jij zijn die ik hier tegen zou kunnen komen.’ Nar blende perfect in dit wereldje van dood en verderf. Hier had ze vast ook die schedel gevonden die ze op haar kop droeg. Een eigenaardig sieraad, maar als zij het leuk vond haar hoofd twee keer zo zwaar te maken. Het had Magnifico altijd gefascineerd waarom je dat zou doen.


[Het ging ook niet zo heel makkelijk. Hopelijk kan je er wat mee!]


_________________


Everything has its wonders, even darkness and silence, and I learn, whatever state I may be in, therein to be content.
http://www.dreamhorses.actieforum.com

3 Re: Sterrenstof op do 16 feb - 0:20

Nar

avatar
Moderator
Nar hief even haar kop op en keek recht in de ogen van Magnifico. Zo, dus dat mokkel had ook nog enkele dagen overleefd. Een stiekeme aandrang een scherpe, gemene opmerking terug te maken lag op het puntje van haar tong. Met moeite slikte de zwarte merrie hem weg.
Het was te makkelijk. En de merrie bedoelde het waarschijnlijk ook nog eens goed. Misschien moest Nar daar een voorbeeld aan nemen. Het zou je sieren als je gewoon een keer je smoel hield en braaf "ja" en "amen" knikte had haar moeder ooit tegen haar gezegd. Nar had daar echter nooit echt de neiging toe gevoeld, maar he, die instelling had haar verdomd ver gebracht. De kudde verloren, een eenzaamheid waar zelfs zij het benauwd van gekregen had en een beste berg bagger die deze en gene gewoon te graag over haar uitstrooide. Vervloekt zij Deina en al haar volgelingen. De enige witte merrie waarvan Nar niet had begrepen hoe zij het voor elkaar kon krijgen. Ze was niet knap genoeg, had niet genoeg power en was bovenal gewoon ontzettend irritant.
"Hehoi. Ja, nog steeds Nar."  Kort likte ze even haar mondhoeken. Die krengen bleven maar droog.
Nar liet haar kogelzwarte ogen langs de merrie glijden. Magnifico. Magnifiek. Nar kon met de beste wil van de wereld niet ontkennen dat ze prima begreep waar die naam vandaan kwam. Maar dat hoefde de ander niet te weten. Zij zou waarschijnlijk haar ouders wel trots hebben gemaakt. Nar voelde een steek van jaloezie. Ja, maar ik heb ook mijn best gedaan. Ik heb gewoon mijn karakter niet mee. Magnifico was stom. Ze kwam haar perfecte leventje nog even bij Nar onder de neus drukken. Nog even treiteren.
Wat? Was een keer vernederen niet genoeg geweest?
"Hoezo ben ik de enige die je hier tegen zou kunnen komen? Heb je me als zo'n monster weggezet dat ik continue alleen rondsjouw?" merkte Nar met een grijns op. Je zou absoluut de eerste niet zijn.
Kleine babyveulentjes renden vast niet weg voor de bruine merrie. Nee, die liepen zo snel naar haar toe als Nar naar water na een dag in de woestijn.
Peinzend brieste Nar door haar neus. Vermolmd stof. Afgezien van de eenzaamheid, het duister en de twinkelende sterrenhemel, was de woestijn verschrikkelijk. Geen water. Stof. Een kleine kans op een zandstorm. De merrie was er al meerdere keren pardoes door overvallen. De eerste keer dat het haar overkwam had ze net zolang er voor uitgeprobeerd te rennen dat ze wit was van het zweet. Ze had er een week lang spierpijn en een slecht humeur aan overgehouden. Hoewel, het was niet zeker of het slechte humeur daadwerkelijk van de spierpijn kwam of gewoon een genetisch foutje in haar karakter.
"Ik ben niet zo gezellig vandaag vrees ik. Als je het niet erg vindt, wil ik graag weer mijn eenzaamheid opzoeken, worden overvallen door een onverwachte zandstorm en rustig in mijn eentje sterven van de dorst," zei ze vervolgens melodramatisch. "Hoewel ik graag voor jou een uitzondering zou maken en we samen de eenzaamheid kunnen doden deze nacht," voegde ze daar met een speelse knipoog aan toe. Oeps. 


_________________

4 Re: Sterrenstof op vr 17 feb - 9:33

Magnifico

avatar
Administrator
Waarom van alle dieren moest juist Nar terugkomen. Ze had nooit kunnen achterhalen wat er in het brein van die pony ronddwaalde en elke keer als ze haar tegen kwam stond ze weer met een mond vol tanden. Nar was slim, dat kón niet anders, maar ergens leek ze haar intelligentie te verstoppen. Alsof de merrie op een koord danste over een kloof van krankzinnigheid. Aan de andere kant, deden we dat niet allemaal? Dan kwam het bij Nar dan wat meer tot uitdrukking.
Onwillekeurig draaide Magnifico haar oren wat naar achteren toen Nar weer begon te spreken. Ze vertrouwde de pony gewoon niet. Ze had niet voor niets de Horcrux geleid. Ze was slecht, of ieder geval intenties om angst te zaaien. Nar was daar eigenlijk het perfecte wezen voor. De beenderen van een soortgenoot als prijs dragen, haar onvoorspelbare karakter. Misschien was Magnifico wel bang voor d'r en stonden daarom al haar zintuigen op scherp. Alleen, Nar maakte nooit van woorden daden. Ieder geval niet zo lang Magnifico haar kende. Maar wie weet wat de pony in de tussentijd had uitgespookt.
En wow, Nar trok snel conclusies en Magnifico zette meteen een stap achteruit door haar felle antwoord. ‘N-nee, zo bedoelde ik het natuurlijk niet,’ begon ze hakkelend, ergens weer van haar stuk geslagen. ‘Ik bedoelde alleen, met je schedel enzo.’ Oké, erg tactvol, Magnifico. Hoe kon ze zich hier uit zien weg te lullen. ‘Het was een grapje,’ probeerde ze vervolgens nog een keer, maar ze merkte al snel dat ze maar beter in het gat kon gaan liggen die ze voor zichzelf had gegraven, want Nar zou haar nu afmaken.
Nar merkte bijzonder goed op dat ze niet zo gezellig was vandaag. Nee, joh, serieus? Magnifico voelde dat er steeds meer spanning ik haar kaken begon te ontstaan en stemde graag in met het voorstel dat Nar in eenzaamheid zou gaan sterven en Magnifico weer verder ging, maar het voorstel dat erna kwam, was een ware verassing. ‘W-wat?’ Ze ging echt niet met háár mee. Nar aanspreken in eerste instantie was al de grote fout van de dag. Haar knipoog ging ook niet onopgemerkt aan haar voorbij. Aan de grond genageld keek ze de zwarte pony aan. Wat moest Magnifico nú weer zeggen. "Graag Nar. Ik zou het heel plezierig te vinden om met jou samen te sterven van de dorst! Want jouw kop is het laatste dat ik wil zien in m'n leven." Na-ah. Maar wat zou Nar doen als ze haar aanbod afwees? En bovendien, waar doelde de pony op? ‘Misschien kan ik beter verder gaan,’ kwam er toen voorzichtig uit de mond van de bruine merrie. Want, om eerlijk te zijn, had ze geen zin om een nacht met Nar rond te hangen.


_________________


Everything has its wonders, even darkness and silence, and I learn, whatever state I may be in, therein to be content.
http://www.dreamhorses.actieforum.com

5 Re: Sterrenstof op za 18 feb - 3:47

Nar

avatar
Moderator
De merrie ratelde. Nar rolde haar ogen: Oh ja, zo gauw een knol zich herinnert dat ik wel eens een poot verkeerd uitgestoken heb, ben ik staatsgevaarlijk. Ze blies verveeld een dikke manenlok voor haar ogen weg en luisterde eigenlijk niet meer naar wat Magnifico te zeggen had. Dit had zo'n interessante avond kunnen worden. Nar likte even langs haar mondhoeken, huiverde toen er een windvlaag langs haar ruggengraat trok en was kort in tweestrijd: Gaan of blijven.
Toen de Merrie nog angstiger begon te blaten, zuchtte de Schedelmerrie geïrriteerd: "Ik heb geen idee waar ik deze woordenwaterval aan te danken heb, maar zou je hem alsjeblieft kunnen onderbreken? Ik verzuip liever in mijn eigen gedachten dan in de woorden van een ander, merrie." Schalks trok ze haar mondhoek even om tot een scheve grijns.
Nar begreep niet helemaal waarom het bruine mokkel zo trilde. De laatste keer dat ze elkaar gezien hadden, had deze haar nota bene een paar beste tikken gegeven waar Nar op slechte dagen nog steeds last van had. Het was niet eerlijk dat deze knol nu bang voor haar was. Het begon Nar meer en meer te irriteren dat deze merrie kennelijk zo doodsbenauwd voor haar was dat ze gewoon amper een gesprek durfde te voeren. Ja, maar dat heb ik niet verdiend.
"Voordat je weer trillend wat uitkraamt, laat me je herinneren dat je en lomp veel groter bent dan ik en dat JIJ degene bent die me de vorige keer een week lang spierpijn heeft bezorgd. Het zou wel zo eerlijk zijn om mij dan niet als een monster te behandelen, weet je?" zei Nar nuchter.
Magnifico was geen leuk gezelschap. De knol trilde teveel om haar van een goede discussie te voorzien, durfde de bek niet los te trekken uit een vals gevoel van angst en was niet schunnig genoeg om lol mee te beleven. Tegelijkertijd was ze getriggerd op het moment dat Magnifico bijna van kleur verschoot toen Nar haar voorstelde samen wat rond te sjokken in de woestijn. Misschien moest ze gewoon een duwtje in de goede richting hebben.
"Voor een paard die een kudde heeft geleid en het een en ander aan veulenachtig gespuis de wereld in geholpen heeft, ben je wel ontzettend verlegen, Merrie," mompelde Nar met gespeelde desinteresse. Misschien wordt ze leuker als ik meer probeer of als ik haar ook trigger. Provoceren was leuk. Nar was er altijd iets te goed in geweest, zelfs als het niet de bedoeling was. De kleine pony schudde haar kop om een eigenwijze pluk weg te duwen. Haar schedel klapperde op haar neus.
Nar trok een verongelijkte snuit toen de merrie aankondigde te vertrekken. Gut, wat jammer nou. "Zo he, die hitte in de woestijn maakt jou er ook absoluut niet gezelliger op. Is alles aan normen, waarden en humor verdampt met al het andere water hier?"


[Mweh. Volgende wordt beter. Promised.]
 


_________________

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum