Hahahah goedzo tessa
WITH THE SPEED OF LIGHT HERE ON OUR SIDE, WERE CHASING TIME, CHASING TIMEEEE
ik heb teveel liedjes in mn hoofd D:
WITH THE SPEED OF LIGHT HERE ON OUR SIDE, WERE CHASING TIME, CHASING TIMEEEE
ik heb teveel liedjes in mn hoofd D:
Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je
Ik doe op dit moment Life Sciences aan de hogeschool Zuyd, richting: Biologie en Medisch Laboratorium onderzoek, research. Mijne is een 4jarige opleiding omdat ik van de HAVO af kom. De VWO-ers doen alles veel sneller. Het is een interessante opleiding, maar het eerste jaar is 80% scheikunde. Als je niet goed bent in scheikunde, zou ik het ook niet aanraden. Gisteren hebben we bijvoorbeeld microbiologie gehad, praktijk. Dat is écht écht heel leuk, we doen op dit moment veel met bacterien, kolonies kweken, eigenschappen herkennen, gramkleuringen etc. etc. Als je meer info wilt dan kan ik je wat materiaal doorsturen, zoals mijn rooster, wat readers en wat powerpoints (: Het is een mooi vakSilas schreef:WO bachelor Life Science en Techonoly;
- Spoiler:
De opleiding Life science and Technology is een bachelor gericht op (het toepassen van) celonderzoek. Om te achterhalen wat je afspeelt in een cel, heb je niet alleen kennis nodig van celbiologie maar ook van technologie om jouw bevindingen op grote schaal te kunnen toepassen. Kenmerkend is dat de opleiding veel raakvlakken heeft met andere vakgebieden, zoals biologie, natuurkunde, farmacologie, scheikunde, farmacie, procestechnologie, wiskunde en informatica.
De bachelor Life Science and Technology is een driejarige opleiding. Het eerste halfjaar van deze bachelor is voor alle studenten Life Science and Technology, biologie, farmacie en farmaceutische wetenschappen gelijk en bestaat uit twee periodes van ongeveer tien weken. In de eerste periode staat de levende cel centraal en ga je aan de slag met celbiologie, biochemie, genetica en evolutie. In de tweede periode van het thema leven staat het complexe organisme centraal. Je volgt dan vakken zoals fysiologie en ecologie.
Na dit gezamenlijke halfjaar kies je een major (hoofdrichting): biomedische technologie (biomaterialen, instrumentatie en medical imaging), biomedische wetenschappen (de oorzaken van ziekten van de mens), gedrags- en neurowetenschappen (gericht op de verschillende factoren die invloed hebben op hersenen en gedrag van mens en dier), moleculaire levenswetenschappen en farmaceutische wetenschappen. Daarna ga je je verder specialiseren binnen jouw major en doe je een eigen onderzoek. Tijdens de opleiding Life Science and Technology is er ook een half jaar waarin je helemaal zelf bepaalt in welk gebied je vakken wilt volgen.
WO Bachelor Psychologie;
- Spoiler:
De opleiding Psychologie is een bachelor gericht op de studie van menselijk gedrag. Persoons- of omgevingskenmerken die invloed hebben op het menselijke gedrag leer je in kaart brengen, met als doel dit gedrag te begrijpen, verklaren en voorspellen. Het werkterrein van de psychologie bestrijkt het gehele menselijke bestaan, van geboorte tot dood. Zo onderzoek je de ontwikkeling van gedrag en de omgeving waarin bepaald gedrag plaatsvindt. Het gehele veld van menselijke gedragingen en menselijk functioneren is echter te omvangrijk om door één bepaalde psycholoog bekeken te worden. In de loop der tijd is er dan ook een aantal vakgebieden ontstaan, zoals de arbeids- en organisatiepsychologie, sociale psychologie, ontwikkelingspsychologie en klinische psychologie, psychonomie en psychologische methodeleer.
De driejarige opleiding start met een propedeusejaar dat voor iedereen gelijk is. Je krijgt basisvakken zoals biopsychologie, ontwikkelingspsychologie en statistiek. Ook leer je tijdens deze bachelor praktische vaardigheden zoals gespreksvoering, interviewen en dataverzameling. In mentorgroepen leer je teksten analyseren en papers schrijven. In het tweede jaar komen toegepaste vakken zoals hersenen en gedrag en sociale psychologie aan bod. De praktische vaardigheden worden verder uitgebreid. Ook krijg je statistiek en onderzoeksmethoden, die je toe kan passen in kleine groepen door een onderzoek op te zetten en uit te voeren. In het derde jaar kies je een differentiatieroute (major) en een minor. Die kan bestaan uit vakken binnen de bachelor of daarbuiten (bijvoorbeeld buitenland). Het derde jaar van de opleiding Psychologie wordt afgesloten met een bachelorthese.
De opleiding Psychologie kent twee varianten: een Engelstalige en een Nederlandstalige.
WO Bachelor Farmaceutische Wetenschappen;
- Spoiler:
De opleiding Farmaceutische Wetenschappen is een bachelor die je beweegt op het grensvlak van de biologie, scheikunde en geneeskunde en is gericht op de ontwikkeling, werking en productie van geneesmiddelen. Je leert zelfstandig te onderzoeken wat een chemische stof (een geneesmiddel) doet in een levend organisme (een zieke patiënt).
De bachelor Farmaceutische Wetenschappen is een driejarige opleiding. Het eerste halfjaar volgen alle studenten Farmaceutische Wetenschappen, farmacie, biologie en life science and technology eenzelfde studieprogramma dat bestaat uit twee periodes van ongeveer tien weken. In de eerste periode van de bachelor staat de levende cel centraal en ga je aan de slag met celbiologie, biochemie, genetica en evolutie. De tweede periode handelt over het complex organisme. Je volgt dan vakken als fysiologie en immunologie. Na dit gezamenlijke halfjaar volg je een jaar vakken samen met studenten van de opleiding farmacie.
Daarna kies je voor de specialisatierichting farmaceutische producttechnologie of doe je de algemene Farmaceutische Wetenschappen. De farmaceutische producttechnologie richt zich op fabricage van bijvoorbeeld tabletten of dragees op industriële schaal. Je volgt vakken bij farmacie, technische scheikunde en technische bedrijfskunde. De algemene richting biedt veel ruimte voor eigen voorkeuren, je kunt je bijvoorbeeld richten op de werking of de analyse van geneesmiddelen. De opleiding Farmaceutische Wetenschappen sluit je af met een eigen onderzoek van circa tien weken.
Wauw Jammer dat er geen WO Bachelor van Forensisch Wetenschappen is aan de RUG
Gaan ze d'r dan echt slachten of is het een verkooptruc? Ik zou persoonlijk voor het veulentje gaan, je zegt dat hij heel mooi is en als hij zo jong is, kun je er natuurlijk ook een stuk meer.Navayo schreef:Ga er een paardje bijhalen, eerst had ik gehoopt een prachtig zwart hengstveulen te kopen maar nu kreeg ik de vraag of ik een 32 jarige merrie wou hebben, anders wordt ze volgende maand geslacht.
Dus nu ben ik enorm aan het twijfelen.
Beiden hebben hun voor en nadelen
Soortgelijke onderwerpen
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum